De Hemel in Tegenlicht: expo

pirietserbeeldDe lesmappen bij de tentoonstelling De Hemel in Tegenlicht voor de eerste graad secundair onderwijs, zijn dezelfde als die voor de derde graad lager onderwijs. Je vindt ze hier.

Ook de lesmappen bij de wandeling zijn bruikbaar voor beide leeftijdscategorieën. Deze staan hier.

 

 

 

 

 

All that is solid melts into air

sold

All That Is Solid Melts into Air bevat doorheen de 5 hoofdstukken heel verschillende thema’s en afwisselende kunstvormen: sculpturen, video, foto, performance, schilderijen, installaties, …
Dus waarom niet een les meetkunde op verplaatsing in ‘Het Ding’ en samen geometrische vormen zoeken in de abstracte werken? Een les biologie of godsdienst/zedenleer rond de grenzen van de maakbare mens? Materialen als hout en metaal komen bekijken waar jullie elke dag mee werken, maar die nu plots kunst zijn? In de les Nederlands ruimte laten voor discussie of filosofie rond deze thema’s en ze dan in een les plastische opvoeding vormgeven? Multimediatechnieken komen bekijken en nadenken over de bouw van een tijdelijke tentoonstelling? Als leerkracht vind jij zeker inspiratie in de thema’s van deze tentoonstellingen!

In deze tekst staan een aantal inspirerende werk- en denkvormen.