Over ons Blog Contact

TRANSIT schoolverlatersdagen 2014

Bron: TRANSIT

Verder studeren of gaan werken? Voor vele laatstejaarsleerlingen is het einde van de middelbare school het begin van een nieuwe en spannende fase in hun leven. Tijdens de TRANSIT schoolverlatersdagen bundelen deskundigen uit verschillende organisaties gratis hun krachten om jongeren op een eigentijdse manier te informeren over de start van een loopbaan.

image


Met jaarlijks een bereik van 3500 leerlingen hebben we sinds 2008 al een hele traditie bij de scholen die BSO en TSO aanbieden. Uit de reacties op een studienamiddag bleek dat de TRANSIT schoolverlatersdagen ook nuttig zijn voor laatstejaarsleerlingen uit ASO.
Enerzijds werkt lang niet iedereen die verder studeert zijn hoger onderwijs af. Anderzijds wordt er na een hogere opleiding zelden ingegaan op het zoeken van werk en alles wat hiermee gepaard gaat. Bovendien weten we uit een bevraging dat ook leerlingen die verder studeren informatie over de arbeidsmarkt sterk weten te waarderen.


Welke informatie kunnen uw leerlingen verwachten?

In verschillende workshops leren de jongeren praktische tips & tricks rond solliciteren en hun rechten & plichten op de arbeidsmarkt. Allerlei inzichten over lonen, kinderbijslag, recht op vakantie, inschrijving bij VDAB, opstarten van een eigen zaak… komen ongetwijfeld aan bod.  Tijdens de toneelvoorstelling Wij Willen Werk wordt er aan de hand van een rollenspel en ludieke sketches getoond hoe je best solliciteert. Allemaal informatie die vroeg of laat van pas zal komen voor een vlotte start van een carrière.

Inschrijven?

Het volledige programma en de inschrijvingsprocedure kan u terugvinden op TRANSITweb.
Er is al massaal gereageerd op de aankondiging die in september werd verstuurd waardoor al enkele momenten volzet zijn, maar er zijn nog voldoende mogelijkheden vrij.

Impressies, reportages en meer informatie over TRANSIT vindt u op TRANSITweb.

MEER INFO:

Mario Schelfaut, stafmedewerker RESOC Antwerpen
. of 0478 95 08 8

Gepost door Kathleen in

Tags:

Laatst aangepast op 21 januari 2014


Reacties

Reageer

Share

Verwante artikels