Over ons Blog Contact

Piramides van Giza: nu virtueel te bezoeken

Bron: scientas.nl

Altijd de piramide van Giza al willen bezoeken, maar nooit tijd of geld gehad? Goed nieuws: ja kan de piramide nu ook virtueel bezoeken.

image


Het Giza Plateau is in vele opzichten bijzonder. Hier bevinden zich de beroemde Piramiden van Giza. De piramiden kunnen ons immens veel vertellen over de kunst, het schrift, het hiernamaals en architectuur van de oude Egyptenaren. Tegelijkertijd heeft het Plateau ook te maken met diverse bedreigingen. Vandalisme en erosie, bijvoorbeeld. Wetenschappers vroegen zich dan ook af hoe ze het Plateau het beste konden beschermen en tegelijkertijd de schatten die hier te vinden zijn voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk kunnen maken. Het resultaat is Giza 3D.

Loop er rond

Loop met Giza 3D op het Plateau rond en zie wat archeologen en Egyptenaren zagen. Je kan de schatten van Giza vanuit alle hoeken bekijken. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Grote Piramide of één van de vele tempels die het Plateau rijk is. Bekijk waar objecten die nu in musea te zien zijn, oorspronkelijk werden aangetroffen. En zie hoe het plateau zich door de jaren heen ontwikkeld heeft.

Bestuderen

Dit 3D-project is de ultieme manier om studenten kennis te laten maken met het rijke erfgoed van Egypte.
Giza 3D is zeer realistisch en zeker de moeite waard om eens in te duiken. Nieuwsgierig? Duik hier direct de piramiden of tempels in.

Gepost door Kathleen in

Tags: hiëroglyfen, virtueel bezoek, piramide van giza, vitual relity, piramides, oude egypte

Laatst aangepast op 14 mei 2012


Reacties

Kathleen  op  14 mei  om  15:17

Wat leuk is aan deze virtuele tour is dat er ook mensen uit die tijd in rondlopen en dingen doen die ze toen deden in tempels en piramides als deze, echt de maks!

Reageer

Share

Verwante artikels


Er zijn geen verwante artikels voor dit artikel.