MarokkoLeerkrachtenDoen

Mode
Huis
Luister
Tafel
Gerechten
Servies

TAFELENEr zijn Marokkanen die het niet verantwoord vinden dat het Marokkaans eten ook de Europese buiken verovert. Het is nl. vaak erg zwaar en vet eten, dat in grote hoeveelheden worden opgediend (want te weinig koken is niet gastvrij).

Hoewel Marokkanen wel eens uitgemaakt worden voor 'couscousvreters' is couscous niet het belangrijkste gerecht. Tagines (een soort ovenschotels) worden zeker zo veel gegeten.

Het uiterlijk van het eten wordt door Marokkanen heel erg belangrijk gevonden. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Daarom ziet het eten er altijd feestelijk uit. De omringende Afrikaanse landen hebben veel invloed gehad op de gerechten en de ingrediŽnten. En ook Europa heeft zijn aandeel gehad, de thee die in Marokko als traditionele drank wordt gezien vindt zijn oorsprong in Portugal en Engeland.

De tafelmanieren zijn van oudsher anders als in de Westerse cultuur. In Marokko eet je met je handen, met drie vingers van je rechterhand om precies te zijn. De linkerhand wordt als onrein beschouwd, die mag het eten dus nooit aanraken. Als je klaar zijn met eten mag je best je vingers aflikken.

Bij het ontbijt worden bij een glaasje muntthee vooral veel deegwaren gegeten, zoals msemen, harsha en Marokkaans brood met olijfolie.

Je kan in Marokko bij sommige restaurants ook terecht voor een hoogwaardige 'haute cuisine', gemaakt door meesterskoks.

Copyright Pienternet 2006

production by Ajouta