MarokkoLeerkrachtenDoen

Mode
Huis
Interieur
Architectuur
Luister
TafelHUISIn Marokko is er een duidelijk verschil tussen het leven op het platteland van de berber bevolking en het leven in de stad. De huizen zijn anders van architectuur en je vindt er zelfs nomaden die in tenten leven.

Het leven in een dorp is niet even gemakkelijk als het leven in de stad. Er is een groot verschil in inkomen en luxe. De meeste berbers wonen nog steeds in dorpen. Ook al hebben zij geen luxe, ze weten wel hoe ze de familieband sterk moeten houden. Een sterke familieband heb je nodig om te overleven. Of het nu koud is of warm, of de dagen kort zijn of lang, de mensen trekken tegen zonsopgang naar de waterbron en beginnen dan met hun plichten (het huishouden, de landbouw, het verzorgen van de dieren,)

Een dorpshuis is niet zo groot en/of stabiel als een stadshuis. Het is gemaakt uit water en zand (klei), in de vorm van een vierkant of rechthoek. De gebruikte kleuren zijn blauw en wit of bruin/beige en wit.

In Marokko is het leven in een tent overgenomen van de Arabische veroveraars. Tot op heden leven nomaden in tenten vanaf het Arabische schiereiland tot aan de Atlantische kust. De tenten zijn in de hele regio van dezelfde materialen en op dezelfde wijze gebouwd. De kleine verschillen komen door de plaatselijke omstandigheden als beschikbare materialen en het klimaat.Copyright Pienternet 2006

production by Ajouta